Itt a paraszt-Chevrolet

 2010.11.23. 18:57

Bevallottan az egyszerű, vidéki közönségnek szánja a GM ezt az olcsó szedánt, a csinos lófejjel az orrán. Az új márka, a Baojun – a szó jelentése leginkább nemes paripának fordítható – persze Kínának szól, ahol a vidéki lakosság szinte kizárólag kínai tervezésű személyautókat vásárolt eddig.

A GM erre a külföldi márkák által alig érintet piacra kíván belépni, amihez két dologra volt szűkség: egy nagyon olcsó autóra, és egy, a kínai gondolkodáshoz közelebb álló beszélő márkanévre. A márkanév egy ideje már létezik, és a napokban bemutatták az autót is, a Baojun 630-ast. A gyártó csak annyit árult el, hogy GM műszaki alapokat használnak, de a formaterv annyira eltér minden ma gyártott Opel és Chevy modellétől, hogy mi is csak találgatni tudunk. Van, aki úgy véli a szerkesztőségben, hogy a kifutó Astra szedán lehet a kiindulópont, de született olyan elmélet is, amely szerint régi Daewoo padlólemezre készítettek új burkolatot. Mindenesetre az orr-rész fazonja inkább illene egy Dacia vagy Nissan típushoz, mint bármely GM márkához.

A Baojun kínálat később várhatóan újabb modellekkel bővül majd – kisebb és olcsóbb modellekre biztosan lesz kereslet – így talán van rá esély, hogy kicsípnek egy kisebb szeletet a Geely és a BYD vadászterületének számító több milliós vidéki piacból Kínában.

(totalcar.hu)

Címkék: chevrolet baojun

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr592468552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása