JAC C240

 2010.02.22. 22:28

Az Anhui Jianghuai Automobile Co. (rövidebb nevén JAC) a Wikipédia szerint 1964 óta létezik, közepes, de annál érdekesebb kínálattal rendelkezik. Egy korábbi szösszenetben szó volt az Eagle nevű SUV formatervéről, akkor nem is gondoltam, hogy létezik ennyire elb@szott járgány a palettán.

Az autó jelentősebb részei (orra, oldala, hátulja) köszönő viszonyban nincsenek egymáshoz, ami az egységes harmónikus formavilágot illeti. Kínai autóknál nem is várok csodát, de amit eddig megszokott a szemem, attól eléggé hogy is mondjam.. jelentősen kiemelkedik rondaság terén.
Nem teljesen egyértelmű, hogy melyik volt előbb, de az tény, hogy két féle létezhet ebből a szörnyetegből.
A C240 névre hallgató keverékben felhasznált alapanyagok:
Lexus LS az orrhoz,  az oldalashoz Skoda SuperB és Ford CV keveréke, valamint  nagy adag Mercedes C a tathoz. Mondanám, hogy e négy autó izléses elegyét képezi a C240, de még csak jó szándékkal sem merem megtenni.

A másik változata az elején tér el jelentősen, mégpedig úgy, hogy az Lancia Thesis-re emlékeztesse a nagyérdeműt. Az előbb említett harmóniátlanságra itt még ráhúztak egy lapáttal. Az eredmény szemmel látható. Már akinek ugye nem égett ki a retinája.
Apróbb módosulást látni a csomagtartón, amolyan spoilerhez hasonló kialakítás személyében.

Ha nem gyári lenne ez a szecska, talán joggal kerülhetne be a kárvolt blogra, illetve a jajjdecsunya blogra is.
Csak azt nem értem, miért szórták a pénzt, az időt és az energiát egy ilyen Frankenstein szörnyét megszégyenítő csodabogárra.
Ők már csak tudják..

Címkék: clone pofátlan jac

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr271782497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása