A Build Your Dreams - valósítsd meg álmaidat névre hallgató kínai autógyártó eddig szemtelen másolatokkal hívta fel magára a figyelmet, a hamarosan megnyitó Detroit Motor Show-n viszont élőben láthatjuk a majdnem három éve beharangozott e6-ost, valamint egy eddig ismeretlen hibridet.

 

Katalógusadatok alapján a két kínai villanyautó a Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Toyota Prius hármast egy csapásra semmisítené meg. Az e6-os tisztán elektromos hajtással készül, 300 kilométert képes megtenni utántöltés nélkül, és 140 km/h a végsebessége. Az ötszemélyes, kicsit unalmas, de csúnyának semmiképp sem mondható dobozban egy 72 kilowattórás, saját fejlesztésű lítium-ion akkumulátort rejtettek el, amelyet ipari áramról akár 40 perc alatt fel lehet tölteni - így a gyártó.

Még érdekesebbnek tűnik a kellemesen csengő S6DM névre keresztelt szedán. Ebben nemcsak egy 75 kilowattos villanymotor hajtja a hátsó kerekeket, hanem előre is szereltek egy 10 kW teljesítményű egységet, amely a Priushoz hasonlóan egy benzinmotorhoz kapcsolódik. Az összkerékhajtású konnektoros hibrid hatvan kilométert tud megtenni fosszilis energia segítsége nélkül, majd még ötszázat a kétliteres benzines segítségével. Ezzel gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Volt, csak összkerékhajtással, illetve feltehetően lényegesen alacsonyabb áron.

Nehéz megítélni, mennyire kell komolyan venni a BYD offenzíváját. A kínai gyártó F3DM modellje - amely furcsamód hasonlít a régebbi Toyota Corollákra – volt az első konnektoros hibrid a piacon, 2008-ban. Nem sokat adtak el belőle, de egy Los Angeles-i intézet kísérletképpen rendelt belőlük tízet, hogy kipróbálhassa őket; a szinte azonos kinézetű, benzinmotoros F3 pedig az egyik legnépszerűbb autó Kínában. Ha a számadatok nem csupán ígérgetések – amire volt már példa a villanyautók történetében – a kétséges minőség ellenére érdekes autók lehetnek a BYD-ek.

(totalcar.hu)

Címkék: hírek byd

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr682574019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katyilka 2012.09.08. 19:35:02

Az E6-ot mikor lehet megvenni?
süti beállítások módosítása