A Chery az EU tőszomszédságában, Törökországban létesít új bázist, ahonnan a teljes Közel-Keletet és Európát egyaránt elláthatják olcsó autóikkal.

A kínai gyártó mintegy 500 millió eurós befektetéssel épít vadonatúj, korszerű üzemet, méghozzá egy török partner, a Mermerler Otomotiv segítségével. Kezdetben viszonylag visszafogott kapacitásra rendezkednek be: évi 20 ezer A3 szedán, illetve Tiggo hobbiterepjáró készülhet az új bázison, kezdetben persze Kínából szállított építőkészletekből. Hosszabb távon azonban a gyár bővítését tervezik: 2017-ben már évi 100 ezer autó készülhet a török üzemben.

Jelenleg úgy néz ki, a Chery műszaki szempontból az egyik legjobban felkészült kínai autógyártó. Típusai korszerű megjelenésűek, és modern motorválasztékkal készülnek, amelyet az osztrák AVL tervezett bérmunkában. Már korábban is többször felmerült, hogy a cég Európa felé terjeszkedne – sőt, egy rövid ideig úgy tűnt, a Mercedes segítségével, Dodge márkanéven vezetnék be egyes típusaikat – de ennyire közel még nem jutottak Európához, mint most.

Egyes pletykák szerint a török üzem csak az első lépés ebben az irányban: a Chery állítólag a lengyel FSO felvásárlásáról is tárgyal az ukrán tulajdonosokkal, ami azt jelentené, hogy a kínaiak egyenesen az EU-n belülről kezdhetnének offenzívába.

(totalcar.hu)

Címkék: hírek chery totalcar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr482434618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása