Ki gondolná, hogy ez a jó arányú vörös álomautó kínai tervezők munkája? Pedig így van: Pekingben állította ki egy helyi tervezőstúdió, egyelőre persze egyedi tanulmányként.

A tervezők érdekes formaegyveleget hoztak össze. Arányaiban valamiféle kevéssé ismert Ferrari vagy Aston Martin prototípusnak néznénk, elölről viszont halványan Volvo, esetleg Infiniti vonások fedezhetők fel az autón, hátulról pedig egy picit BMW-s, vagy valamilyen japán kupéra emlékeztet. A jelvényhez azonban biztosan az olaszok adták a mintát. A tervezők egy állatot választottak a márka jelvényének: egy skorpiót. Az autó a nevét is a veszélyes ízeltlábú faroktüskéje után kapta. Az Aculeus műszaki megoldásai a BMW-től származnak: egy 4,8 literes, 367 lóerős V8-as hajtja, így az 1,6 tonnás kupé akár 5,2 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t.

A sportkocsi láttán az jutott az eszünkbe, hogy láthatóan Kínában is vannak használható formatervezők, legfeljebb nem a legjobb helyen: ha a helyi autógyártók velük rajzoltatnák saját típusaikat, és nem más gyártók karosszériáit másolnák szinte egy az egyben, talán kevésbé lenne rossz a hírük.

(totalcar.hu)

Címkék: volvo bmw lexus aculeus

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr11961172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása