Huatai Bentley

 2009.12.21. 15:01

Sikerült lencsevégre kapni a hamarosan (elvileg 2010-ben) érkező új kínai "prémium" szedánt, amit Huatai Bentley-ként emlegetnek. Bár kérdéses, hogy ezen a nevén fogják -e hivatalosan bemutatni, na meg persze hogy mi köze a Bentley-hez.

A régebben közzé tett vázlatokon még erősen érezhető volt a Flying Spur Limousine vonalai, ezt a szériaéredt modellnél alaposan átfaragták, mondani sem kell eléggé mulatságos eredménnyel.

Látszik, hogy látszatra élnek a sárgák, hiszen a megjelenés fontosabb a műszaki tulajdonságoknál, ezt erősíti az a tény, hogy a "prémium" járgányba a Shuanghuang CEO-nál is használt 2.4-es Mitsubishi motor kerül, másik szóba jöhető erőforrás a SAIC 1.8T motorja, amelyet a kínai Roewe és MG autókba pakolnak.

Elől a Bentley-t idéző maszk, valami hihetetlen idétlen szögekkel rendelkező lámpabúrával megáldva. Persze a tekintet szigorúan morcos, hátha meglátja benne a potenciális kínai vevő a nagy haragos sárkányt.

Oldalról a látvány: az első lámpát leszámítva elfogadható, de a 15-ös kerekek rendkívűli módon rontják az összhatást.
A visszapillantóba egy darázs szúrt volna bele? Szép nagyok..


Hátul formás fenék, Honda Legend ihlette lámpák.

Apró részlet: a kipufogó, igazán bravúros megoldás. Bár valahonnan ismerős, de nem ebben a kategóriában.

Remélném, hogy nem tervezik nálunk a forgalmazását, ezzel szemben dízel erőforrás is kapható hozzá, két-, illetve másfél liter űrtartalmú (4 hengeres..) motor, 4 sebességes automata váltóval, illetve 5-ös kézivel. Mindebből gyanítható, hogy Európában is gondolkoznak.. jajne

Frissítés: Totalcar cikk, sok sok kommenttel.

Címkék: bentley clone huatai

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr631613409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása