Havonta!! Magyar viszonyokhoz képest ez felfoghatatlan.
10 hónap alatt szinte az összes magyarnak lenne vadonat új autója - csecsemőtől a járókeretes dédiig. Na persze Kínában 10 milliónál azért lényegesen többen élnek. Így is van már egy egy rakás autó a kínai utakon dugókban
.
De akkor a kínai piac mikor fog telitődni?

Autózz! blog a kínai közlekedési kultúráról:
"A szabályok pedig, ha vannak is, tojnak rá. Index, na azt aztán senki, de tényleg senki nem használ. Én hatalmas zavart keltettem, mert kanyarodási szándékomat jelezni próbáltam. Az egyirányú utcát onnan ismered fel, hogy kevesebben jönnek szembe. A világítás szabadon választott, de sötétben azért többnyire felkapcsolják."


 

"Több mint tizenkét millió autót gyártottak Kínában és ugyanennyit tettek ki az eladások az év első 11 hónapjában - adta hírül a kínai autógyártók szövetségének (CAAM) adatai alapján a Hszinhua hírügynökség hétfőn.

A szövetség előrejelzése szerint az év végére az eladások meg fogják haladni a 13 milliót, s az előzetes statisztikai adatok szerint csak november hónapban több mint 1,35 millió új autó talált gazdára.

 

Kína legnagyobb autógyártója a Shanghai Automotive Industry Corporation mintegy 2,44 millió gépkocsit értékesített január és november között, 54 százalékkal többet, mint a korábbi év azonos időszakában. A kínai-amerikai vegyesvállalati formában működő Shanghai GM 627.495 darabot adott el, vagyis - éves viszonylatban - már több mint 50 százalékkal növelte forgalmát.

Korábbi sajtójelentések szerint a kínai vezetés jövőre is kitart az egész gazdaságot "húzó" gépjárműipar támogatása mellett, s kiterjeszti az ágazatot érintő kedvezményes adópolitikáját."

(MTI)

Címkék: hírek autózz!

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr451579822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása