Így a legegyszerűbb - BAIC

 2009.12.17. 19:59

A Saab és a BAIC technológiai együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében korábbi Saab-modellek készülhetnek Kínában, miután a Saab Automobile AB eladta a Beijing Automotive Industry Holdings Co. Ltd.-nek a 2006 előtti 9-3 modell és a kifutó 9-5 modell gyártósorát és erőátviteli technológiáját.

A jelenlegi 9-5-ös Saabot hamarosan felváltja az új generációs modell, melynek első darabjai az elmúlt hetekben gördültek le a gyártósorról Trollhattan-ben. Emellett néhány héten belül befejeződik a kifutó 9-5 összeszerelése, melynek gyártósorát Kínába költöztetik, és a a BAIC azt saját márkás modellek gyártására fogja használni.

A megállapodás a Saab márkanév vagy modellnevek használatára nem tartalmaz semmilyen jogot, a Kínában gyártott autókat tehát nem Saabként forgalmazzák majd. A jelenlegi 9-3 modell és az új 9-5 modell gyártása is a svédországi Trollhattanben marad.

Függetlenül ettől a megállapodástól a Saab továbbra is azon dolgozik, hogy az év végéig új tulajdonost találjanak a márkának, tekintve, hogy a General Motors meg akar válni tőle.
 

(vezess.hu)

Címkék: hírek baic

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr801605191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása