A Great Wall is Európába tart..

 2009.12.21. 19:10

Első független kínai autógyártóként európai minősítést kapott a Great Wall Motors négy modellje.

Minden jel arra utal, hogy európai terjeszkedésre készül a független kínai Great Wall Motors. Ugyan a választott név meglehetősen ötlettelennek és komolytalannak tűnhet, a márka nem mindennapi eredményt ért el: első független kínai gyártóként kapott európai minősítést.

Az engedélyt a brit központú Vehicle Certification Agency adta ki, melynek több irodája is van Kínában. A szakemberek a Great Wall négy típusát hagyták jóvá, elméletben a Florid egyterű, a Coolbear kompakt SUV, a Hover H5 SUV és a Wingle 4 pick-up európai forgalmazása kezdődhet meg a jóváhagyás birtokában. Még augusztusban vizsgázott sikerrel a Great Wall, a bejelentéssel azonban csak most állt elő.

Jelenleg Algéria, Ausztrália, Chile, Dél-Afrika és Szíria számítanak a Great Wall legfontosabb exportpiacainak, Olaszországban is eladtak már néhány autót, de mostantól az egész kontinensen legálisan forgalmazhatna a márka. Egyelőre nem döntötte el a Great Wall, hogy betör-e az öreg kontinensre, mindenesetre a gyár hangsúlyozta, hogy immár hivatalosan is elismerték, gyártástechnológiája "a legszigorúbb nemzetközi normáknak" is megfelel.

Kereken egy évig tartott a minősítési vizsgálat, összesen 48 tesztet végeztek el a modelleken. Ezek közül 13-13 vonatkozott az aktív és passzív biztonságra.

(origo.hu)

További hivatkozások:
- totalcar.hu

Címkék: hírek greatwall

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr671614110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása