Hu Csin-tao elvtárs limója

 2009.10.02. 14:41

Idén "ünneppel" Kína: 60 éve élnek a kommunista elnyomás alatt.
Hogy ne érje szó a házat, Csin-tao bácsi és a fejesek részére méretes Hongqi limuzinokat  állítottak hadrendbe a nagy felvonulás erőfitogtatáson.

 

Csiszolni a csiszolatlant.



A retro jegyében tervezték a mostani járgányt, hiszen Mao Cetung (Mao Zedong) ennek az autónak az ősét használta fénykorában, amely vonalait megfigyelve elől a kultikus M21-es cápa Volga jelenik meg szemünk előtt, hátul viszont már egy Cseh klasszikus, az MB-1000-res Skoda formai jegyei köszönnek vissza. Ezt az ős gépet használta Teng Hsziao-ping elvtárs (Deng Xiaoping) a maga idejében, de az 1999-es vonuláson Csiang Cö-min (Jiang Zemin) is.
Akad némi megalomániára utaló jel: Super Sized Hongqi.

Az új limuzin  motortérben egy V12-es motor gurgulázik, amit minden bizonnyal a FAW gyártott bele.
Méretei szerények, csupán 6,4 méter hosszú, 2,05 méter széles, és 1,72 méter magas. Kínaiak is talán elférnek benne.
Külön figyelmet érdemel az extra tartozék, 4 db mikrofon a tolótetőnél elhelyezve, hogy Csintao elvtárs minden hangrezdülését egész Kínán át hallhassák.
Alkalomhoz illő rendszámot biggyesztettek a nagy feketékre, mégpedig az évszámok (1949-2009) szerint. A nagyfőnöké a V-02009, egy magasabb rangú tiszté pedig a V-01949-es tábla.
A média képviselői számára kék limuzinok jutottak, az egy négyzetméterre eső emberek számát érdemes megfigyelni. Hiába, mindent egy jó képért, illetve schnittért.

További képeket ITT lehet megnézni a nagy napról, érdemes megfigyelni a sok vicces kinézetű katonai szerkezeteket, az ál-Hummert, a kékre festett muhaha tankokat, és dzsippeket.
Sajnos a kinézet mögött igen erős katonai erő rejlik..
 

Címkék: hongqi

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr101422930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.12.14. 19:00:53

erőfitGtatás
Bocsi.
Amúgy nekem tecc a gép!

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2009.12.16. 18:08:33

köszi! szerintem sem rossz (a többihez képest főleg nem.!)
süti beállítások módosítása