A kínai BYD elektromos autót akar piacra dobni az USA-ban.

Az elektromos autókat is gyártó kínai BYD azt tervezi, hogy már idén megjelenik egy olyan villanyautóval az Egyesült Államokban, amely 250 mérföldet (400 kilométer) képes megtenni egy feltöltéssel - jelentette be a vállalat egyik legfontosabb befektetője. Li Lu, az LL Investment Partners alapítója a Fortune magazin zöld iparágakkal foglalkozó kaliforniai konferenciáján nyilatkozott.

Li cégét Pasadenában (Kalifornia államban) jegyezték be, az eredendően akkumulátorgyártással foglalkozó BYD-ben 2,5 százalékos részesedéssel rendelkezik. Az LL Investmentnek nagy szerepe volt abban, hogy rávegyék Warren Buffet tőzsdegurut a BYD-be való befektetésbe. A mágus Berkshire Hathaway társasága 230 millió dollérért 10 százalékos részesedést vásárolt a kínai vállalatban tavaly szeptemberben. Az ügylet lezárásához a kínai kormány engedélyére várnak a felek.

Lu a Fortune konferenciájának panelbeszélgetésén azt mondta, hogy képesek olyan akkumulátorpakkokat is összeállítani, amelyekkel 300-400 mérföldet (480-640 kilométert) is meg lehet tenni. Ezekkel két bibi van: az egyik, hogy irdatlanul nehezek, a másik, hogy elveszik az autóban a helyet az emberektől. Lu szerint persze csak az a kérdés, mit akar a fogyasztó: ha szeret magányosan autózni, akkor vihet magával 3-4 ember helyett akkukat...

A BYD ugyanakkor nem éri be annyival, hogy autókat értékesítsen az USA-ban. "Ha egyszer megjelenünk ebben az országban, akkor fel fogjuk építeni a helyi gyártóbázisunkat is" - jelentette ki Li Lu.

(Napi Online)

Na itt már csak az a kérdés, hogy érdeklődnek az amerikaiak az autók iránt. De ha mégis bejönne a BYD terve az USÁ-ban, akkor remélhetőleg csatlakoznak a nagy gyárak és végre tényleg teljes értékű elektromos autók is készülnek, nem csak a nagy benyazabáló CO2 kémények.
A Teslára leszek kíváncsi, mit produkál a piacon.

Címkék: hírek byd

A bejegyzés trackback címe:

https://chinacar.blog.hu/api/trackback/id/tr521083294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása